Återblick 2023

Verksamhetsberättelse 2023 (sedan förra årsmötet 2023-02-26)

På årsmötet i februari omvaldes Amanda Evertsson, Erik Andersson, Anette Evertsson och Åke Wrigfors för två år i styrelsen. Inger Fransson, Martin Sander, Ines Bergander och Andreas Ronnfors blev omvalda. Ines Bergander blev vald som ordförande, Åke Wrigfors som kassör och Anette Evertsson som sekreterare. Styrelsen har 8 ordinarie ledamöter och inga suppleanter. – Här får vi be om ursäkt då det blev fel år 2022 där Andreas Ronnfors blev invald som åttonde ordinarie styrelsemedlem trots att gällande stadgarna säger att vi ska vara 7 ordinarie ledamöter och 3 suppleanter. Gör om gör rätt.

Förra årsmötet lyckades vi att locka närmare 60 medlemmar till Edshults församlingshem tack vare en förtrollande show av Magic Kjell. Uppträdandet var mycket underhållande och uppskattat av alla olika åldrar. Den goda smörgåstårtan tillagat av Pernilla Käll samt det sedvanliga lotteriet tack Edshultsdagens utställare gjorde årsmötet komplett.

Långt ifrån lika roligt men dock så viktigt och intressant var föredraget från Viktor Karlsson eftermiddagen den 11:e mars. Han berättade för drygt 30 intresserade om olika konfliktområden i världen och hur dessa hänger ihop; hur de hotar eller påverkar Sverige. Önskemål om uppdatering finns och rekommendationen är att gå in på MSBs hemsida – där finns mycket information tillgänglig om både det aktuella läget samt hur du kan förbereda dig. msb.se

Den 7 maj blev det återigen dags att cykla runt Mycklaflon. Start i Bellös Bygdegård, paus med goda äpplen vid Norrsånna, paus vid Gasteken. Detta evenemang äger alltid rum första söndagen i maj i samarbete med Bellöortens LRF.

Vid Mycklaflons Camping står nu en fin anslagstavla – tack Einars Bygg!

”Sommarkväll vid sjön” i juni vid Bellen, i juli vid Mycklaflon och i augusti vid Sanden arrangerades för andra gången – även detta i samarbete med Bellöortens LRF.

Angående Sandens badplats så har det skett några förbättringar men vi väntar fortfarande på besked från Eksjö Kommun vad det gäller omklädningshytten. Våra önskningar om en ny grillplats samt en rutschkana och att vassen även slås nästa år verkar vara rimliga enligt kontakt med fritidsutvecklaren Kim Forsman.

Förra årets Edshultsdag var välbesökt både i kyrkan och i församlingshemmet. Medverkande i kyrkan var Emilia Lindberg med sång, präst Per von Stöckel Walett och musiker Yvohn Thunborg. Ostkakan och mycket annat fika blev närmare slutsåld. Utställarna var nöjda och bakluckeloppiset hade sin premiär. Tack till alla som engagerar sig!

Tyvärr blev inte den tredje kyrkogårdsvandringen av under hösten. Vi får göra ett nytt försök och planera in den under året.

Den 1:a advent blev det grötfest i församlingshemmet. Edshults samhällsförening bjöd på gröt och smörgås. Ett blandat gäng från ung till gammal upplevde en trevlig pratstund.

Det blev en midnattsmässa i Edshults kyrka den 24 december.

Årets julgransutdansning den 13 januari 2024 lockade 19 vuxna och 8 barn till församlingshemmet. Glöggmingel, besök av tomten samt levande musik bjöds på.